Over ons

De makers

Theatercollectief De Atelierkat is een collectief theatergezelschap uit Zuidlaren. Het collectief bestaat uit professionele theatermakers met expertise op het gebied van dans, musical, theatervormgeving, beeldende en geluidskunst. Theatercollectief De Atelierkat maakt theatervoorstellingen die tot de verbeelding spreken. Ze doen dit altijd op locatie, in een dorp of wijk, in samenwerking met groepen en mensen die iets met die locatie te maken hebben.

 

De visie

Theatercollectief De Atelierkat zoekt altijd naar manieren om verschillende groepen mensen met elkaar te laten kennismaken. Bij voorkeur groepen die elkaar niet als vanzelfsprekend in het dagelijkse leven tegenkomen. De makers streven naar verbindingen en samenwerking tussen mensen en geloven dat theater en kunst daarin een middel kan zijn.

 

De missie

Het gezelschap maakt elke jaar een voorstelling waarbij zoveel mogelijk (dorps)bewoners worden betrokken. Dat zijn bijvoorbeeld amateur toneelspelers, muzikanten van een muziekvereniging , leerlingen van een dansschool of sportvereniging. Of van de plaatselijke kookclub. Dorpsbewoners die willen meewerken aan de productie zoals, decor bouwen of hand en span diensten willen verrichten zijn van harte welkom. Iedereen kan meedoen. En de ervaring leert dat daar veel interesse voor is.

Makers aan het woord