Wie zijn wij?

Theatergroep de Atelierkat bestaat uit acteurs, regisseurs, technici en beeldend kunstenaars. De vaste kern van onze groep bestaat uit Rik Boer, Kitty Boon, André Huitenga, Marjolijn Sikken en Fred Star. Daarnaast werken we samen met zowel amateurs als professionals uit de theater- en kunstwereld. We maken kleinschalige, beeldende theatervoorstellingen op uiteenlopende binnen- en buitenlocaties. Ingrediënten voor onze producties zijn beeld, spel, muziek en veelal weinig tekst.
De locatie vormt vrijwel altijd het uitgangspunt voor de voorstelling. Naast de fysieke mogelijkheden hiervan, vormt ook de sfeer een inspiratiebron.Zo ontstaan er verhalen met een sterke verbeeldingskracht, waarbinnen beeldende en theatrale momenten samengaan.

Wij bieden theatervoorstellingen aan voor kinderen & voorstellingen voor volwassenen.
Bij het bezoeken van een voorstelling moet u op alles voorbereid zijn; laat uw
fantasie werken!

Vaste Kern:

[one_fifth]  [/one_fifth]

[one_fifth] Rik Boer [/one_fifth]

[one_fifth] 

Samen met Marjolijn Sikken maakt ze voorstellingen voor kinderen (link naar KKM-festival) [/one_fifth]

[one_fifth] André Huitenga
André Huitenga (1965) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is op velerlei gebieden in het theaterveld actief: als speler, als regisseur en als producent. Daarnaast is hij eeuwig student bij de Opleiding Regisseur Amateurtheater. Er is bijna niets wat hem niet boeit en dus zijn zijn inspiratiebronnen onuitputtelijk en divers. [/one_fifth]

[one_fifth_last] Marjolijn Sikken
In haar eerste toneelstukje op de basisschool speelde Marjolijn als achtjarige een dronkenlap in een herenonderbroek. Sindsdien heeft het verkleden, grimeren, improviseren en theaterstukken bedenken haar niet meer losgelaten. Samen met Kitty Boon vormt ze het duo Kaatje Keuter en Mevrouw de Directeur, dat meespeelvoorstellingen (link naar kkm festival) voor kinderen maakt. [/one_fifth_last]

Fred Star

Spelen op het sportveld en op het schaakbord deed hij al wel. Maar nog niet op de spelvloer. Dat onderzocht hij 4 jaar lang middels spelcursussen.  Daarna speelde hij in diverse theaterproducties. Hij is overigens gek op oude mannen rollen. En dat voor een man van 59.

Kitty Boon

Kitty heeft een onuitputtelijke ideeënstroom die een sterk beeldend karakter heeft. Theater maken ziet ze als een feest. Als vormgever en actrice neemt ze deel aan theatergroep de Atelierkat.